Окръжен съд-Шумен посрещна висши немски магистрати

Делегация от Върховния областен съд - Нюрнберг, Германия, гостува на Окръжния съд в Шумен във вторник. Гостите бяха водени от д-р Кристоф Щрьоц, президент на Върховния съд, заместникът му Манфред Швердтнер и съдия Валтраут Баейрлайн. Посещение на немските магистрати у нас е резултат от подновеното партньорство на Апелативен съд-Варна и Върховния областен съд в Нюрнберг.

Окръжен съд-Шумен посрещна висши немски магистрати

На срещата домакини и гости обмениха информация за структурите, принципите и организацията на работа по отделения, системите за разпределение на делата в съдилищата и натовареността на съдиите от съдебен район Шумен и провинция Бавария.

Председателят на Окръжния съд в Шумен София Радославова направи презентация за историята, развитието и настоящето на съда. Историческата справка за съдебната палата - знакова за Шумен и паметник на културата заинтригува гостите. Те бяха запознати и с образователните, социални и културни дейности на шуменския съд. Интерес предизвика последното начинание - конкурс за детска рисунка на тема "Съдебната палата през моите очи". Най-добрата творба ще краси съдебния календар за 2018 г., а домакините обещаха да изпратят екземпляр и за кабинета на президента на Върховния областен съд в Нюрнберг.

Гостите си тръгнаха с подарък - картина със сградата на съдебната палата в Шумен, дело на местен художник. След срещата делегацията от Върховния областен съд в Нюрнберг и ръководството на Апелативен съд-Варна - председателят г-жа Ванухи Арекелян и зам. административния ръководител на наказателно отделение Янко Янков ще посетят първата българска столица Плиска, старопрестолен Велики Преслав и Мадарския конник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони