Окръжната прокуратура - Пловдив поиска отстраняването от длъжност на главния архитект на общината

Окръжна прокуратура-Пловдив поиска в петък от Окръжния съд отстраняването от длъжност на главния архитект на Община Пловдив Румен Русев, който е обвиняем по делото за събарянето на бившия тютюнев склад на ул. "Одрин" 8 край автогара "Юг" в града под тепетата.

Въпреки повдигнатите му обвинения за десетки извършени нарушения арх. Русев запази поста си и не бе освободен от кмета Иван Тотев.

"С оглед събраните досега по досъдебното производство доказателства и прогласяването на нищожността на строителното разрешение за имота на ул. "Одрин" 8 в Пловдив и продължаващото разследване за съществуващи корупционни практики, свързани с издаване на строителни разрешения и промяна на подробните устройствени планове (ПУП), след като това не е сторено по административен ред, за да се избегне опасността служебното положение на обвиняемия да попречи на обективното изясняване на обстоятелствата по делото", са доводите, с които Окръжна прокуратура иска от съда отстраняването на главния архитект Румен Русев от поста му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право