Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна ново обвинение на Атанас Червенков-Райфъла

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече бизнесмена и собственик на Първа частна бърза помощ в града под тепетата Атанас Червенков към наказателна отговорност. Обвинението е за това, че в периода от месец юни до месец септември 2017 г., е извършил приготовление към престъпление по чл.330 ал.1 от Наказателния кодекс.  ервенков е организирал запалване на имущество със значителна стойност- линейка марка „Мерцедес Спринтер 313“, собственост на трето лице. За целта още преди да е започнало изпълнението на престъплението, той си е осигурил  двама съучастници.

Разследването по досъдебното производство продължава, а предвиденото от закона наказание за извършеното от Райфъла престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 8 години.

В момента Атанас Червенков-Райфъла обжалва пред Апелативния съд в Пловдив присъдата си от 13 години затвор при първоначален строг режим, която му бе наложена от Окръжния съд под тепетата за куп престъпления в съучастие с още четирима съучастници.

Скандално известният бизнесмен и арендатор на пазара на улица „Младежка” получи 11 години за подбудителство за опит за убийство на управителя на медицински център „Хипоталамус” Аргир Гяуров, 8 години за подбудителство за опожаряването на автомобилите на ексдепутата Антоний Йорданов и на бившата си любовница Павлина Хараланова,  1 година за увреждане на имущество и 2 години за незаконно пренасяне на боеприпаси.

Съдът наложи наложи най-тежкото от четирите наказания, като го увеличи с  две  години. За 16 години зад решетките ще влезе зад решетките и другият главен обвиняем - Веселин Загорски-Весо Тъпото, който получи получи съответно 12, 9 и 3 години по трите му повдигнати от прокуратурата обвинения.

Другите трима обвиняеми по същото дело - Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев, бяха осъдени съответно на  6 години, 5 години и 8 месеца и 4 години и 6 месеца. Петимата подсъдими бяха признати за виновни и за извършени от тях множество умишлени палежи на автомобили през периода от 9 януари 2014 г. до 22 януари 2015 г. в Пловдив, като от деянията са последвали значителни вреди на обща стойност 49 289, 92 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България