"Олд Трафорд" празнува Швайнщайгер

"Олд Трафорд" празнува завръщането на Бастиян Швайнщайгер. След четиримесечно заточение Жозе Моуриньо най-накрая даде игрови минути на световния шампион от Мондиал 2014 - при 4:1 на "Манчестър Юнайтед" срещу "Уест Хем" в четвъртфинал за купата на лигата. Швайни влезе в 85-ата минута и целият стадион заскандира името му. "Феноменална вечер и резултат - написа халфът във фейсбук. - Благодаря за топлото посрещане."

36_tifec

През лятото Моуриньо каза, че не дава шанс на футболист, когото вече е обявил за ненужен. Но поради контузии и големия натиск от фенове даде шанс на Швайнщайгер, който за пет минути бе на косъм и от гол. През цялото време на изгнание германецът не спираше да поздравява отбора и съотборниците си, присъства на всеки мач и твърди, че не желае да напусне.

Нападателното дуо Златан Ибрахимович - Антони Марсиал най-накрая зарадва "Олд Трафорд" с по два гола. Три дни по-рано "Уест Хем" измъкна 1:1 на същата арена за първенство. Капитанът Уейн Руни пък получи жълт картон, който го извади от мача срещу родния "Евертън" в неделя. "Въобще не докосна съперника", разгневи се отново Моуриньо, който изтърпя своето наказание.

Англия има шанс да види най-големия мач на най-великия си стадион "Уембли". На полуфинал "Манчестър Юнайтед" среща "Хъл", а големият враг "Ливърпул" се изправя срещу "Саутхемптън". Двата най-славни червени отбора на Албиона са фаворити.

"Саутхемптън" срази "Арсенал" с 2:0 като гост и спря серията от 19 мача на "артилеристите" без поражение във всички турнири. Арсен Венгер смени 10 титуляри от шампионатната победа срещу "Борнемут" (3:1 в неделя). "Много разочароващо представяне, особено през първото полувреме - каза французинът. - Платихме си за това."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят