Омбудсманът Мая Манолова подсигури химически тоалетни за шофьорите на камиони на "Капитан Андреево"

Омбудсманът Мая Манолова уреди химически тоалетни за шофьорите на камиони, които чакат с дни, за да минат българо-турската граница. И днес на „Капитан Андреево” опашката от тирове е близо 15 километра.

Мая Манолова пристигна на граничния пункт по молба на превозвачи, които сигнализираха за опашките и липсата на каквито и да е хигиенни условия.

От митниците признаха, че имат проблем с три от кантарите заради тежката зима.

За последните 24 часа часа оттам са преминали 1500 камиона. Опашки има и от турска страна.

По думите на омбудсмана шофьорите по опашките трябва да имат елементарни условия за изчакване, които в момента липсват.

Това, за което аз ще настоявам, е от АПИ, които събират пари от пътни такси, да се организират и да направят един съвременен паркинг преди митницата, какъвто има от другата страна на границата, в Турция", е заявила Манолова.

По думите на Манолова, тъй като сме външна граница, е необходимо повече време за проверка, като камионите се обработват в рамките на 10 минути.

"От двете страни обещаха, че 15-километровата колона, която в момента стига до Свиленград, ще се стопи за ден и половина. В четвъртък пак ще дойда, за да проверя дали обстановката се е подобрила", е казала Манолова.

До края на работната седмица ще бъдат поправени и неработещите три от общо 14-те кантара на входа и изхода, което допълнително забавя преминаването на границата, се посочва в съобщението. / БТВ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България