„Омония“ съди Петев до дупка

AEL Limassol's Bulgarian manager Ivaylo Petev takes his seat for the UEFA Europa League qualifying round play-off second-leg football match between Tottenham Hotspur and AEL Limassol at White Hart Lane in London on August 28, 2014. AFP PHOTO / BEN STANSALL

Кипърският гранд „Омония“ няма никакво желание за извънсъдебно споразумение с Ивайло Петев. Адвокатите на специалиста признаха, че са готови да преговорят с тима от Никозия за подобен вид решаване на казуса, но според пресата на Острова на Афродита това е малко вероятно.

„До момента не е имало официален контакт между мистър Петев и „Омония“ и това е причината той да не иска да коментира темата – призна Панос Пафитис, адвокат на българина. - Всичко ще се реши в съда. Все пак, съм оторизиран от него да кажа, че ако от клуба пожелаят, ние сме готови да преговаряме за извънсъдебно споразумение.“

Самият треньор в момента е в България, откъдето следи ситуацията със своя вече бивш отбор.

Както вече стана ясно - „Омония“ заведе дело срещу Петев за уронване на престижа на клуба. Причина за крайните действия е интервю на наставника, в което той намекна, че част от играчите му са играли симулативно в мачове на „детелините“.

А искът на „зелените“ е на стойност 576 хиляди евро, които бившият селекционер на България ще трябва да плати, ако бъде признат за виновен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят