Омъжените жени достигат до оргазъм по-рядко, отколкото съпрузите им си мислят

Проучване, публикувано в Журнала за сексуална медицина (The Journal of Sexual Medicine), в което са се включили 1 700 участници, доказа, че 46% от мъжката аудитория мислят, че жените им достигат до оргазъм по-често отколкото всъщност самите дами твърдят, че го правят.

В изследването са се включили току що оженени двойки, от които всеки партньор е отговорил на 2 въпроса: "Колко често достигате до оргазъм?" и "Колко често вашият/ата съпруг/а достига до оргазъм?".

Резултатите показват, че 87% от съпрузите и 49% от съпругите твърдят, че редовно изпитват оргазъм.

43% от женените мъже имат грешна представа за това колко често техните съпруги достигат до сюблимния момент. От тях, 17% са съобщили по-малка от реалната цифра, а 26% са надценили своите партньорки.

Според екипа учени от САЩ, причината за този висок процент е погрешната интерпретация на мъжете затова как изглежда оргазмът при жените. Повечето съпрузи разчитат като оргазъм по-учестеното дишане, пъшкане и викане, което според техните съпруги не винаги означава, че са достигнали до кулминацията.

Освен това, жените често симулират оргазъм, водени от различни мотиви, като главните са: не искат да наранят чувствата на партньора си/да предизвикат скандал/проблем при липсата на оргазъм, искат да бъдат харесани от половинката си или искат половия акт да приключи по-бързо.

Проучването доказва още, че жените имат по-точна преценка от своите съпрузи, като разликата в процентите учените отдават на това, че мъжкият оргазъм завършва с еякулация, което прави разчитането му по-лесно и видно.

Статистиката показва, че едва 14% от нежния пол не може да каже със сигурност кога партньора им е получил оргазъм, като 6% от тях са подценили, а 8% надценили половинките си.

В заключение, учените насърчават двойките по-често да коментират тази тема и да търсят начини да си доставят взаимно повече удоволствие, за да може в дългосрочен план да запазят сексуалния си живот и либидо по-високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл