Оневиниха касиерка за липсата на половин милион от "Кауфланд"

Окръжния съд в Монтана отхвърли иск на „Кауфланд" срещу бившата служителка на филиала в Монтана за заплащане на частично обезщетение от 50 000 лева за допусната липса на 483 326,44 лева от касата на дружеството. Случаят нашумя през пролетта на миналата година, когато на 10 май 2018 г. сутринта 39 годишната М. Р. Ц., която заемала длъжността „ обслужващ магазин“, предала на мъж, представил се за охранител от инкасиращата фирма, седмичния оборот на магазина в Монтана в размер на 483 326, 44 лева. По-късно било установено, че лицето, получило сумата, не е служител на инкасиращата фирма.

Според иска на служителката била материално-отговорно лице, обучено да борави с пари, но не е изискала разписка от мнимия охранител. Пред съда бившата касиерка заяви, че не е виновна за липсата на сумата, а това е станало в резултат на престъпление, извършено от друго лице.

Според магистратите касиерката е била материално отговорно лице, имала е достъп до главната каса на магазина и на 10 май е трябвало до предаде на служител на инкасиращата фирма седмичния оборот, но освен нея до касата са имали достъп още четирима служители на фирмата. По делото не е представен протокол, че на 10 май М. Р. Ц. е приела сумата от 483 326, 44 лева, поради което и не може да носи отговорност за липсата им. Затова магистратите отхвърлиха иска на „Кауфланд България“. Решението може да се протестира в срок от две седмици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България