Онкоцентърът в Шумен с приз Св. Иван Рилски

Онкоцентърът в Шумен с приз Св.Иван Рилски

Комплексният онкологичен център в Шумен беше удостоен с нагрдата "Заслужил медицински колектив" и получи плакет с образа на Св.Иван Рилски. Наградата бе връчена от кмета Любомир Христов по време на сесията на общинския съвет в четвъртък.

Призът бе учреден с решение на съветниците през септември и онколозите са първите медици, които го получават.

Градоначалникът поздрави управителя на Комплексния онкологичен център д-р Сотир Караниколов за признанието, което получават от колегите си и от общинските съветници.

„Центърът се утвърди като водещо лечебно заведение не само в областта, но и в страната. В него работят много добри специалисти, технологичното оборудване е на много високо ниво. Пожелавам ви да имате по-малко пациенти и да помагате на повече хора", каза Христов. Плакетът с образа на Св. Иван Рилски е дело на шуменския художник Румен Михайлов.

Председател на 9-членната комисия по номинациите е зам.-кметът по социални дейности и здравеопазване д-р Светлана Маркова. В нея са ръководителите на няколко здравни заведения в общината, Здравната каса и Регионалната здравна инспекция. По статут номинации за отличието могат да правят граждани, съветници, лечебни заведения и съсловни организации. За приза могат да се предлагат медици, физически лица, лекарски колективи до 15 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони