Оня Миленко с чука - протеже на властта в Скопие

Името на придобилия скандална слава македонски журналист Миленко Неделковски, който навръх деня на българската независимост се качи на връх Каймак-Чалан и демонстрира разбиване на българска паметна плоча, присъства в 8 правителствени работни групи.

На правителствено заседание, проведено на 6 юли т. г., по предложение на заместник-министъра на информационното общество и държавната администрация Тимчо Муцински, член на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, е взето решение за създаването на работни групи за провеждане на Национален акционен план за открито правителствено партньорство 2016-2018 г.

С правителственото решение журналистът Миленко Неделковски се определя за член на работните групи - Разделна креативност на политиките, Открити източници, Свобода на информирането, Предотвратяване на корупцията и представяне на практиките на добро управление, Ефикасно управление на публичните ресурси (фискална прозрачност), Достъпност на местно ниво, Публични услуги и Климатични промени.

Определянето на Неделковски за член на правителствените работни групи доказва тесните му връзки с партийния връх на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, информира "Фокус". Очевидно е, че дори неговото криминално минало, тъй като той е осъден за издаване на фалшиви американски визи, не пречи за определянето му за член на работната група за борба с корупцията.

Разкритията за връзките на Неделковски с партията на Никола Груевски идват само седмица, след като журналистът предизвика българската общественост, приписвайки си заслугата за унищожаването на информационната табела, поставена от военнослужещи от 68-ма Специализирана бригада на 21 май 2016 г. на връх Каймак-Чалан.

Действията на Неделковски на Каймак-Чалан на 22 септември т. г. мигновено бяха подкрепени в социалните мрежи с призиви за "смърт и още чукове за татарите" от дейци на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, служители на македонското министерство на отбраната, на МВР и пожарната, което подкрепя тезата за предварително организиран характер на антибългарската провокация.

Същия ден в кампанията се включиха и всички проправителствени медии "Вечер" на близкия на Груевски Драган Латас, "Пулс 24" на директора на архива на Македония Филип Петровски и др.

Информацията за определянето на Миленко Неделковски за член на правителствените работни групи е публикувана в редица македонски издания "Либертас", "Плюс Инфо", а електронното издание "Народен глас" пише "Вместо да го арестуват за фалшивите американски визи Миленко е избран за член на 8 работни групи."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа