Опасаха с камери Гимназията по електроника в Търново

46 устройства осигуряват денонощно видеонаблюдение на школото

Денонощно видеонаблюдение охранява сградата, двора и околоучилищното пространство на Професионалната гимназия по електроника "А.С.Попов" във Велико Търново.

Школото е опасано от 46 камери. Устройствата са монтирани в класните стаи, лабораториите, на площадките в коридорите и извън школската постройка.

"Инсталирането им е реализирано по проект „Сигурност” на Министерството на образованието и науката", обясни директорът на учебното заведение Нели Николова.

Изпълнители на заданието са инж. Марин Тонков и инж. Ваня Пенева. Работата на устройствата се ръководи от специален симулационен център, в който достъпът на външни лица е забранен. Според Николова с инвестицията от 12 500 лева гимназията се е превърнала в най-добре охраняваното училище в старата столица.

„Това не е Биг брадър. Видеонаблюдението дава сигурност не само на учениците, но и на родителите. Всичко е отразено и съхранено, записите могат да се върнат назад във времето и да се проследи примерно възникнал спор или възникнал инцидент. Освен това камерите са задължителни при провеждането на държавните зрелостни изпити”, коментира Николова.

Общо 17 декара е дворът на гимназията и през него преминават много хора от кварталите „Бузлуджа” и „Колю Фичето”.

Според Николова денонощното видеонаблюдение улеснява работата и на други институции като охранителни фирми, полицейско управление и други. В гимназията се обучават 222 ученици в дневната форма на обучение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони