Опасна снежна буря удари югоизточните райони на САЩ, отменени са над 1000 полета (СНИМКИ и ВИДЕО)

Повече от 1000 полета от най-голямото летище в американския щат Северна Каролина бяха отменени заради зимна буря, която се разрази над югоизточните райони на САЩ, съобщи сайтът "Флайтауеър", цитиран Асошиейтед прес.

Международното летище Шарлот-Дъглас съобщи, че ограничава дейността си заради дъжд, суграшица и сняг, които валят в района.

Шарлот-Дъглас е вторият авиотранспортен център на компанията "Американ еърлайнс". Авиолинията отмени общо 1100 полета, които е трябвало да бъдат изпълнени днес, и 300 утрешни полета.

"Американ еърлайнс" разпространи и сигнал за тревога за 9 летища в щатите Северна и Южна Каролина, Тенеси и Вирджиния, в който се съобщава, че пътниците може да променят полетите си без да плащат такса.

Летище Шарлот-Дъглас информира, че екипи са работили през цялата нощ в събота, за да разчистят пистите, пътищата и надлезите.

Буря, придружена със сняг, лапавица и суграшица, обхвана обширен район от американския Юг, засегна милиони хора по пътя си и повиши опасността от заледени пътища, прекъсвания на електричеството и снеговалежи, които може да блокират движението.

Губернатори и представители на местните власти в няколко щата обявиха извънредно положение преди бурята да премине през няколко южни щата.

Губернаторът на Северна Каролина Рой Купър предупреди, че жителите в някои части на щата трябва да са готови за дълга битка с бурята, която миналата вечер започна да натрупва сняг над Южните Апалачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка