Опасни хлапаци нападнаха с нож и брадва селско семейство

Жителите на Владимирово недоволстват заради безбройните и безнаказани набезите на малолетните апаши

Две момчета – братя на 11 и 12 години, нахлуха със сила в дома на семейство в монтанското село Владимирово, удариха с брадва в главата възрастен мъж и раниха с нож внука му.

При завързалата се схватка единият от невръстните нападатели също е ранен. Момчетата от години тормозят селото и никой не може да ги озапти.

„Вече не се издържа, страх ни е, че ще се стигне и до убийство!”, жалват се уплашените хора. 12 годишният Веселин и 11 годишният Митко влезли в двора на 73 годишният Иван Младенов в неделя към 17.20 часа. Дъщерята на дядото се опитала да спре хлапаците, но те я ударили с лопата и отстранили от пътя си. В къщата, без да казват нищо, момчетата халосали с брадва в главата дядо Иван и той паднал облян в кръв.

Внукът Ивелин /17 г./ скочил да защити дядо си, но бил наръган с нож в ръката. Момчето обаче не се уплашило, сбило се с братята, отнело им ножа и намушкало в крака Веселин. Уплашени от виковете и писъците, съседи се обадили на тел. 112.

Пристигналите медици откарали в болницата ранения пенсионер и пострадалия му нападател.

Дядо Иван е опериран по спешност, има счупена тилна кост, разкъсване на меките тъкани и малък хематом, съобщиха от болницата. Раненият в слабините малък апаш е превързан, животът му не е в опасност, но също е настанен в лечебното заведение.

„Момчетата нахлуха като разбойници – озверени и мълчаливи. Нищо не искаха, можеха да ни убият. Това не им е за пръв път. От две години тормозят цялото село – бият и грабят наред!”, разказаха пострадалите при нападението майка и син. По случая в полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година 11 годишният Митко с връстничката си Борислава нападнаха с нож в дома му 81 годишния дядо Младен и задигнаха 370 лева.

„Митко, Веселин и още няколко момчета и момичета са подлудили с бой и кражби Владимирово. Влизат по дворовете и къщите и вземат каквото харесат. Заплашват и бият деца и възрастни. Страшно е!”, оплакват се жители на селото.

Част от тях се заканиха, че няма да пуснат децата си на училище, заради тормоза на братята. В семейството на двете момчета има още един брат и три сестри, баща им Чавдар е с криминална биография и е в неизвестност, а майка им Цветана най-често е в София. Децата отглеждат бабата и дядото, разказаха местни хора.

„Проблемът с тези деца във Владимирово е сериозен. На 19 януари имаше заседание на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, на което за пореден път трябваше да се разгледат проявите им, но те не се явиха. Вече съм разговарял с полицията и социалните служители, досегашните мерки не дадоха резултати.. Най-вероятно ще се стигне до настаняването на момчетата във възпитателно училище!”, заяви кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право