Опашка за билети за театър заради „Сцена на кръстопът“ в Пловдив

Богатият афиш с най-добрите представления от българската театрална сцена накара почитателите на фестивала „Сцена на кръстопът“ в Пловдив да се наредят на дълга опашка още в първите минути на продажбата на билети на 1 септември (петък).

Нетърпеливи пловдивчани извиха колона още преди отварянето на касата на Драматичния театър, за да си гарантират достъп до най-интересните фестивални представления, но опашки на Главната улица имаше и на 2 септември (събота).

szena-na-krastopat-2Първата продажба беше символична – билети за двете премиерни заглавия на пловдивската трупа, домакин на престижния театрален форум - „Руски мармалад. PostChekhov” и "Момчето от последния чин".

Фестивалният екип пък изненада най-вярната си публика с подаръци със символите на „Сцена на кръстопът“, чието 21-во издание ще бъде открито на 10 септември и ще превърне Пловдив в театрална столица на България в дните до 21 септември.

След откриването с „Руски мармалад. PostChekhov” от Людмила Улицка жителите и гостите на Пловдив ще имат шанса да видят още дузина великолепни заглавия, отличени с най-големите театрални награди у нас, както и да аплодират звездите на българския театър. Своите най-нови постановки на пловдивска сцена ще представят и трупите на Шекспировия театър от Великобритания, Академичния театър на Лвов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

За улеснение на публиката от тази година билетите за „Сцена на кръстопът“ се предлагат и онлайн чрез сайта на Пловдивския театър, както и на касата на Куфарчето в Мол Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура