Опашки за билети за театър в Пловдив за спектаклите от „Сцена на кръстопът 2017”

Опашки за билети за театър се очаква да се извият от 1 септември (петък) в Пловдив, когато стартира продажбата на билети за спектаклите от афиша на международния фестивал „Сцена на кръстопът 2017”.

Дългите опашки на Главната улица пред касата на Драмата бяха обичайна гледка през последните години в първите дни от пускането на безценните хартийки за постановките от „Сцена на кръстопът”, затова организаторите на 21-ото му издание ще продават билети и онлайн чрез сайта на театъра, както и в Мол Пловдив.

Есенният театрален форум под тепетата пък ще предложи на публиката изключително силна селекция с най-добрите заглавия от националния афиш, което е гаранция за препълнени салони. Откриването на 10 септември от 19 часа в Голямата зала на театъра е с премиерата на Пловдивската драма „Руски мармалад. PostChekhov” от Людмила Улицка, като режисьор на пиесата е Владимир Гурфинкел. Вторият фестивален ден също ще изкуши феновете с премиера на трупата под тепетата - спектакълът "Момчето от последния чин" от Хуан Майорга и под режисурата на Крис Шарков, познат на публиката с "Куклен дом" - представление, донесло три номинации за Икар на Пловдивския драматичен театър.

Общо 20 представления на Голяма и Камерна сцена ще предложи програмата на "Сцена на кръстопът", която ще премина тази есен под мотото „Театъра Пътят”. На фестивала под тепетата ще гостуват "Цимбелин" на Лилия Абаджиева и Плевенския театър, "Саломе" на Диана Добрева и театър "Българска армия", „Еквус“ на Стайко Мурджев и Младежкия театър, „Разговори с мама“ на Театър 199 с Меглена Караламбова. Ще гледаме и "Последното изкушение“ на режисьора Веселка Кунчева и „Мнимия болен“ - две представления на Народния театър „Иван Вазов”.

С най-гледаните през миналия сезон спектакли в Пловдив ще гастролират Театър „София“, Столичният куклен театър, трупите на Хасковския и Сатиричния театри, трупите на Шекспировия уличен театър от Великобритания, Академичния театър на Лвов от Украйна и Държавния театър на Измир от Турция.

Най-добрият Шекспиров уличен театър „The Festival Players” от Стратфорд на Ейвън ще представи спектакъла „Веселите уиндзорки” на 12 септември в Драматичния театър, като специално заради гастрола в Пловдив на артистите от Острова се е наложило да пренаредят изключително наситената си програма. „Това е личен жест към фестивала ни”, уточни Сава Драгунчев, асистент на „бащата” на „Сцена на кръстопът” проф. Стефан Данаилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура