Операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията на област Благоевград

Снимка: Архив

Извършени са множество лични обиски, иззети са близо 300 г марихуана

Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията на Благоевградска област, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода на проведената през изминалото денонощие спецакция на територията, обслужвана от ОДМВР-Благоевград, са извършени множество лични обиски, претърсвания, изземвания и огледи. Иззети са близо 300 г марихуана.

В района на автогарата в гр. Гоце Делчев криминалистите предприели проверка на  Д.А./21г./, у когото при обиска са намерени 9,6 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис, а в носена от него чанта - още около 37,8 грама от същата дрога. При извършен личен обиск на П.М./20г./ от гр. Гоце Делчев е намерена и иззета около 10,9 грама тревиста маса, а при последваща проверка в обитаваното от него жилище в града - около 1,56 грама канабис.  Други 3 г канабис са иззети и при обиск на  Д.В./20г./, местен жител. В хода на предприето претърсване в частен дом в Гоце Делчев, обитаван от Б.С./23г./, и в лек автомобил „Киа  Спортидж“, ползван от него, инспектиращите открили и иззели около 2,6 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. В процеса на работа, в местността „Хаман баир“, те намерили близо 202,4 грама от същата дрога, укрити от задържания.

Към 19.30 часа вчера в местност в района на гр. Кресна, криминалисти от ОДМВР-Благоевград засекли и проверили трима мъже на възраст 27, 28 и 33 години. При обиска у единия от тях – А.А. /27г./, иззели близо 16 грама канабис.

Всички мъже са задържани в рамките на 24 часа, по случаите са образувани досъдебни производства, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право