Опит за убийство на вратар на „Лаута” с метална тръба

Босът на „Локомотив” (Пд) плаши футболистите с тежки глоби и феновете със затваряне на стадиона

Опит за убийство на 18-годишния вратар на „Славия” (Сф) Антонис Стергиакис бе извършен в 74-ата минута на мача с „Локомотив” (Пд) от 9-ия кръг на Първа професионална лига, игран на стадион „Лаута” и спечелен с 2:1 от гостите. Стражът на „белите” си навлече гнева на ултрасите, седнали на 2-3 метра зад вратата му на „Трибуна Бесика”, като показа на главния съдия Ивайло Стоянов-Сватбата и помощниците му бутилката с минерална вода, хвърлена на терена от черно-белите фенове. Тази реакция на младока вбеси локоагитката и постави началото на няколкоминутна канонада от всевъзможни предмети, сред които и еднометрова метална тръба, хвърлена като копие. Мачът бе спрян за 4 минути и се наложи собственикът на „Локомотив” (Пд) Христо Крушарски да напусне мястото си в официалната ложа и да ходи на „Трибуна Бесика” да укротява обезумелите гамени и лумпени заради бездействието на охраната.  „Това желязо можеше да убие Антонис Стергиакис на място, ако го бе уцелило в главата. Той е още дете и се изплаши. Не може подобни неща да се допускат по терените и трибуните”, коментира сръбският треньор на „Славия” Златомир Загорчич.

Инцидентът бе обстойно описан в докладите на дежурния делегат и главния съдия Ивайло Стоянов и със сигурност няма да се мине без сурова глоба и затваряне на „Трибуна Бесика” за определен период от време, като наказанията ще станат ясни още във вторник след заседанието на дисциплинарната комисия на БФС. Босът на „черно-белите” обаче е готов да предприеме още по-крути мерки спрямо феновете на „Локомотив” (Пд), чиито изцепки през сезона 2015/2016 г. са му стрували 100 000 лв. „Ще има санкции и за феновете. Проблемите с феновете са си мои. Аз с тях се разбирам и ще се разбера. Миналия сезон бяхме най-готината публика и пак трябва да станем публика за подражание и случаят от мача със „Славия” никога повече да не се повтори. Или ще се уважаваме взаимно, или ще си гледам сам мачовете на „Лаута”, отсече Христо Крушарски.

60-годишният производител и търговец на противоградни ракети се закани люто на част от футболистите в отбора заради безобразната им игра, довела до втора поредна загуба на „Локомотив” (Пд) след трагичното 0:5 в Благоевград от „Пирин” преди седмица. "Някои хора играха безобразно и безволево и ще си получат заслуженото. Ще има жестоки глоби за тях, не за всички в отбора. Аз харча лесно трудно изкарани пари. Който иска да остава в „Локомотив”, е добре дошъл. Не като Дани Кики да ми се гърчи и да си иска парите. Какви пари си иска? За какво да го връщам в отбора? Да продължи по същия начин. Трети път няма. Не се предавам лесно. Когато съм бил добър и съм отстъпвал, винаги се е стигало до проблеми”, декларира Крушарски. В свой типичен стил босът на „Локо” (Пд) се изцепи, че имал девето чувство, което никога не го лъжело, така било и преди мача със „Славия”. „Имаше напрежение в отбора и предчувствах, че ще паднем. Но треньорът този път не е виновен и няма да се допусна да се спекулира с него. Войнов остава и ще води отбора и в пловдивското дерби. „Ботев” ще ги бием, дори и с юношите, ако се наложи. Това го запомнете”, заяви своята твърда убеденост Крушарски.  Той не пропусна да се заяде и с локомотивците сред журналистическата гилдия под тепетата и дори обяви, че предпочита ботевистите, които пишели за него, отбора и клуба, отколкото останалите.

След края на мача в кулоарите на „Лаута” тръгна мълва, че старши треньорът Войн Войнов е подал оставка и е готов да напусне веднага заради тежката криза в отбора, за чието съществуване пред микрофоните призна и неговият помощник Христо Колев-Бащата. „С резултатите ни в последно време може да се каже, че се създава някаква тежка обстановка и сме в криза. Всеки един от нас трябва да прецени защо сме тук и да имаме позиция. Всеки има глава на раменете си и си преценява, така не мога да коментирам действия или думи на Дани Кики. Трудно е, няма как да няма отражение върху момчетата тази негативна серия”, декларира Бащата. Войн Войнов не се появи и на официалната пресконференция, на която прати треньора на вратарите Стоян Колев, но малко по-късно Христо Крушарски декларира, че няма да допусне неговия добър приятел Войн Войнов да си тръгне от „Лаута” точно преди градското дерби с „Ботев” на 24 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ