Опит за убийство на „Лаута“

Опит за убийство на 18-годишния вратар на „Славия“ Антонис Стергиакис бе извършен в 74-ата минута на мача с „Локомотив” (Пд) на стадион „Лаута”. Стражът ядоса ултрасите, седнали на 2-3 метра зад вратата му на „Трибуна Бесика”, като показа на реферите бутилката с минерална вода, хвърлена на терена. Това още повече разгневи „черно-белите“ привърженици, които стартираха канонада с всевъзможни предмети по играча. Еднометрова метална тръба пък полетя като копие към младока. Стигна се до там, че мачът бе спрян за 4 минути. Наложи се Христо Крушарски, собственикът на „Локомотив”, да напусне мястото си в официалната ложа и да ходи на „Трибуна Бесика”, за да укротява обезумелите запалянковци.

„Това желязо можеше да убие Антонис Стергиакис на място“, каза Златомир Загорчич, треньорът на „Славия“.

Инцидентът бе обстойно описан в докладите на дежурния делегат и главния съдия Ивайло Стоянов. В Пловдив са сигурни - няма да се мине без сурова глоба.

Босът на „черно-белите“ обаче е готов да предприеме още по-крути мерки спрямо феновете на „Локо“, чиито изцепки през сезон 2015/2016 година са му стрували 100 000 лв.

„Ще има санкции за футболистите, но и за привържениците – каза Крушарски. - Миналия сезон бяхме най-готината публика и пак трябва да станем такава. Или ще се уважаваме взаимно, или ще си гледам сам мачовете на „Лаута“.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ