Опозицията в Албания поиска оставката на Еди Рама

В свое прессъобщение депутатът на опозицията Арбен Кашаху, представител на Демократическата партия на Албания поиска оставката на настоящия министър-председател на страната Еди Рама, пише Albanian Daily News.

По-рано еврокомисарят по политиката за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан заяви, че на срещата от високо равнище на 18 октомври, лидерите от ЕС не са взели решение за предоставянето на дата за преговори за присъединяване на Тирана.

Такава дата не беше предоставена и на Северна Македония.

Във връзка с това, Кашаху обяви, че премиерът Рама е поставил своето лично богатство и жажда за политическа власт преди албанското европейско бъдеще и обяви, че министър-председателят носи основна вина за провала в преговорите.

Депутатът осъди опита на Рама да обвини ЕС за своя собствен провал, вместо да поеме отговорност за него. Той подчерта, че Албания може да се присъедини към Общността, ако начело на страната стои по-компетентен министър-председател.

„Еди Рама отново поставя интереса и личното си богатство и власт преди интересите на албанците и европейската съдба на Албания. Той задейства пропаганден механизъм, за да обвини ЕС, без да приеме каквато и да е отговорност (…) Това не е вина на Европа. Основната пречка пред започването на преговорите е Еди Рама. От шест години той пречи на албанската мечта да станем част от европейското семейство със своята некомпетентност. Затова, трябва да е ясно на всички, че ако Албания иска да се присъедини към ЕС, това ще трябва да стане без Еди Рама. За доброто на нашата страна, той трябва да подаде оставка“, заяви Кашаху в своето съобщение до министър-председателя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят