Опозицията в Скопие: Сделката за името е мъртва

ВМРО-ДПМНЕ напусна дебатите за промяна на конституцията, няма да одобри споразумението

Вината била изцяло на Заев

Лидерът на македонската опозиционна ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви споразумението с Гърция за промяна на името на бившата югорепублика за “мъртво”. И обвини за това премиера Зоран Заев, който обещал нещо, което не може да се приложи.

“Всяко бъдещо изнасилване на този процес ще произведе само допълнително напрежение и поляризация в обществото, а единственият виновник за това е Заев, който обеща нещо, което не може да изпълни”, каза Мицкоски пред Дойче веле.

В сряда, на третия ден на дискусиите в парламента за промяна на конституцията (което се изисква от споразумението), депутатите от ВМРО-ДПМНЕ напуснаха заседанието с обяснението, че вече няма за какво да се разговаря.

На въпрос могат ли на неговото становище да повлияят посланията на US помощник държавния секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл и лидера на Европейската народна партия Жозеф Дол, Мицкоски отговори отрицателно. “Тези послания и заплахи не ме касаят. Отговорността е върху онези, които доведоха споразумението до неуспех”, отсече лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа