Опонентите ни искат кризи, но България се нуждае от единство

България трябва да остане силна държава. Опонентите ни искат кризи, но България се нуждае от единство. Трябва да продължим да бъдем стабилни и уважавани в региона и в Европа.“ Това заяви кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев пред жителите на една от най-бедните общини у нас - Кайнарджа.

По време на срещата той напомни на хората за военните битки, които са се развивали в Кайнарджа и региона и се обърна към тях с думите, че трябва да се гордеят, че са наследници на смели воини.

Кандидатът на ГЕРБ за държавен глава Цецка Цачева пък обеща, че с вицеадмирал Манушев ще работят „за издигане авторитета на държавните институции, защото демократичността се измерва с това дали институциите работят в интерес на всички български граждани“.

Цачева и Манушев посетиха вчера и предприятие за производство на мебели в Силистра. Пред работниците кандидатът за президент обяви, че е много важно да се реформира образованието. „Трябва да се насърчава работата по реформата в образованието, защото България има нужда от образовани млади хора с опит, а бизнесът - от квалифицирани кадри“, категорична бе шефката на парламента и добави, че въвеждането на дуалното обучение е добра стъпка в тази посока.

Младите хора трябва да излизат от училище с придобити умения, за да намират работа по специалността си по-лесно. Предприемчивите българи и чуждестранните фирми трябва да могат да разчитат на квалифицирана работна ръка“, уточни Цачева.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика