Оправдаха клошар за убийство на събрат

Снимка: Архив

46-годишен бездомник се отърва с лека присъда, след като Варненският окръжен съд го оправда по обвинението в убийство на негов събрат, извършено в началото на тази година с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Валери М. е виновен само за нанасянето на лека телесна повреда на жертвата - Иван К., и затова ще лежи зад решетките 2 г. и 8 месеца, решиха магистратите.

За зверството те наказаха с 19 г. затвор при строг режим другия обвиняем - 58-годишният просяк Димитър Д. От Варненската окръжна прокуратура обявиха, че категорично не приемат оправдателната присъда на Валери и ще я протестират, тъй като преди убийството мъжът е лежал 2 г. в затвора за друго деяние, а дни след него е бил арестуван, защото го издирвали властите в Австрия.

Според обвинителния акт Иван К. е загинал от зверски побой и удушаване. 63-годишният клошар делял общ покрив с Валери и Димитър в изоставен строеж до жп гарата във Варна. Припечелвал, като помагал на търговците от пазара, но след 6 януари изчезнал. Две седмици по-късно Димитър сам отишъл в полицията и разказал за убийството. Едва тогава водолази открили в наводненото приземие на строежа увития в дюшек и овързан със сезал труп на Иван. Съквартирантите му го хвърлили там след побоя, предизвикан от скандал за пари и разхвърляни вещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право