Определят правилата за Иновативното училище в Бургас

- Родители напират децата им да учат в новото школо

- Директорът решава как ще става приемът

Правилата за приема в Иновативното училище и методиките за преподаване тепърва ще бъдат обсъждани и приети. Петима души са кандидатствали до момента за поста "директор на Иновативното училище в Бургас". Това са двама мъже и три жени.

Сред кандидатите, които са от цялата страна, има и преподавател в училище в Хон Конг. Той е българин, но е привлечен от идеята за създаване на новото школо в морския град. Това съобщи за "Труд" заместник кметът по образование Йорданка Ананиева. Един от най- важните въпроси, на които трябва да отговорят кандидатите е как ще става приемът на децата. Със сигурност желаещите да учат в новото школо ще са много повече от обявената бройка.

Интересът още отсега от страна на родителите е огромен. Те непрекъснато звънели да питат как ще става приемът. През учебната 2017/2018 година ще бъде обявен прием на 148 деца.

Те ще са разпределени така: в 2 подготвителни групи 48 деца-предучилищна възраст, 2 паралелки - І клас от 48 ученици и 2 паралелки - V клас с 52 ученици.

След като бъде избран директорът, той ще посети Дания и Финландия, за да се запознае с най- добрите образователни практики, каза още заместник кметът Йорданка Ананиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България