Опростиха дълговете на "Локомотив" и "Ботев" към Община Пловдив

Старейшините в пловдивския парламент опростиха дълговете на местните футболни клубове "Локомотив" и "Ботев" към общината за неплатени годишни концесионни такси с 40 гласа "за", трима "въздържали се" и двама "против". Александър Сиди и д-р Лилия Учкунова от групата на Патриотичния фронт гласуваха против, а председателят на ОбС-Пловдив Савина Петкова и Божидар Здравков от ДСБ се въздържаха.

"Не е лесно да поддържаш футболен клуб в Първа професионална лига и това решение е жест към собствениците, които декларират желание да инвестират в спортната база", коментира зам.-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков.

С решението на ОбС-Пловдив от 16 февруари на ПФК "Локомотив Пловдив 1926" АД бяха опростени 146 191,10 лв. главница дългове за прекратената концесия на част от подлеза на Централна жп гара плюс законна лихва от 35 174,48 лв. ПФК "Ботев Пловдив" АД се размина с плащането на главница от 103 083,83 лв. за концесията на клубния стадион плюс 11 150,05 лв. лихви.

За да бъдат отписани обаче тези суми от счетоводния баланс на Община Пловдив, "черно-белите" от "Лаута" трябва да заплатят на градската управа направените от нея разноски по частните граждански и изпълнителни дела в размер на 3695,35 лв., докато за същото  "жълто-черните" от Коматево дължат 2331,60 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони