Оранжев суперлукс по подобие на дамски шал

Милиардер „забърква“ нови цветове за Rolls-Royce

За купувачите на Rolls-Royce (почти) няма невъзможни неща. Британската компания задоволява всякакви капризи при поръчка на автомобил, включително и по отношение на цвета. За своя добър стар клиент Майкъл Фукс английските дизайнери създадоха уникален Rolls-Royce Cullinan в неповторим оранжев цвят, „забъркан“ по негово желание. Затова новият цвят носи неговото име - Оrange Fuchs.

Американският милиардер от кубински произход Фукс е запален колекционер на редки автомобили и притежава повече от такива 150 коли. В огромния му гараж в Маями има 25 ферарита, 12 поршета и още 11 ролс-ройса. Тъй като проявява склонност към специфични цветове, в Rolls-Royce вече имат каталог бои, поръчани от него. С разрешението на Фукс тези цветове могат да бъдат използвани и от други клиенти.

Изработването на цвят по поръчка е една от стотиците възможности за персонализация, която Rolls-Royce предлага. Дизайнерите на компанията са забърквали цветове по най-различни вкусове, дори по образец на любимия лак за нокти на съпругата на един от купувачите.

Оранжевият цвят на Майкъл Фукс е взаимстван от обикновен дамски шал за глава. Богаташът го видял в магазин във Флорида, харесал го, купил го и го изпратил в Rolls-Royce с поръчката да му изработят джип Cullinan в същия оранжев нюанс. Изпълнението на това желание отнело близо година работа на техническия екип в компанията.

След много часове работа автомобилът бил покрит ръчно със седем слоя боя, за да добие искания от клиента оранжев цвят, който контрастира с черните джанти. Салонът е тапициран също на ръка с първокачествена волска кожа в цвят „арктическо бяло“ с оранжеви шевове и оранжеви надписи RR.

По отношение на моторизацията милиардерът не е проявявал капризи, както към екстериорни и интериорния цвят. Величественият 12-цилиндров двигател с работен обем 6,75 л задоволява всякакви претенции с мощността от 571 к.с. и въртящ момент 850 Нм. Този чудовищен мотор ускорява първия SUV модел в историята на Rolls-Royce за 5,2 секунди от 0 до 100 км/ч, а максималната му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

С размерите си 5,34 м (дължина), 2,16 м (широчина) и 1,84 (височина) Cullinan е исполин на пътя, а с повишената си проходимост и задвижване 4х4 може да отведе пътниците си до трудно достъпни кътчета в безкомпромисен лукс. Мястото в кабината е изобилно благодарение на високия покрив и дългото 3,30 м междуосие. Стандартният модел струва от 320 000 евро нагоре. Колко скъп е излязъл специалният оранжев цвят – това се знае само от търговския отдел на Rolls-Royce и от купувача Майкъл Фукс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили