Орбан: Няма да позволя Унгария да се превърне в страна на мигранти

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в интервю пред радио „Лайош Кошут“, че никога няма да позволи Унгария да се превърне в страна на мигранти. Той посочи, че е упълномощен от унгарските избиратели да запази културата и идентичността на страната си, пише Magyar Hirlap.

Орбан подчерта, че Унгария се бори срещу политиката на Брюксел, който иска да засели мигранти пряко волята на националните държави. Той определи това действие като абсурдно и недопустимо и че не може бюрократите в Брюксел да решават "кой да живее в Будапеща". „Единствено унгарците могат да решат с кого да живеят“, подчерта той.

Според Виктор Орбан истинската битка започва да тече, защото според съдебната присъда на ЕС Унгария не е задължена да направи нищо, а единствено, че квотата за заселване на мигранти се счита за легитимна.

"Досега се борихме по правен път, а сега трябва да се борим политически методи, за да променим това решение на ЕС. Трябва да се каже пред различните организации на ЕС, че решението за квотите е грешно и неприложимо и че трябва да се промени“, обясни унгарският министър-председател.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа