Орбан обеща да спре демографския спад и да защити традиционното семейство в Унгария

Виктор Орбан

Унгарското правителство ще вземе мерки, за да спре демографския спад, а след това и да обърне тенденцията, до 2030 г. Това обяви премиерът Виктор Орбан, обвинявайки либералната демокрация за подкопаването на традиционните семейства, предаде Ройтерс.

Орбан посочи, че ключовият въпрос е дали унгарската нация ще бъде съхранена "биологически и количествено" и обясни, че правителството ще приеме "сериозен план за действие по семейната политика", без да разкрие подробности.

По думите му либералната демокрация не е успяла да спре имиграцията, да защити християнската култура или да укрепи традиционното семейство на мъж и жена.

"Има много видове семейства, много начини на живот и тя (либералната демокрация) твърди, че не бива да правим разлика между тях. Тя иска да осигури равно третиране пред закона. И това е причината, една от причините, защо изживяваме демографски спад сега", заяви Орбан по държавното радио.

Статистическите данни показват, че населението на Унгария намалява от десетилетия, посочва Ройтерс. След избирането на Орбан през 2010 г. то е намаляло още - от 10,014 милиона през 2010 г. до 9,771 милиона през януари 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа