Организаторът на схемата за пране на 900 000 евро два пъти бягал от правосъдието

Снимка: Архив

Организаторът на схемата за изпиране на 900 000 евро е бягал два пъти от правосъдието, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура, която от август миналата година ръководи разследването по случая. Първоначално Чавдар П. е бил издирван с червена бюлетина на Интерпол. След като бил заловен, по искане на прокуратурата Варненският окръжен съд разпоредил той да бъде задържан под стража.

Чавдар П. обжалвал успешно пред Апелативния съд мярката си за неотклонение и след като тя била променена в домашен арест, се укрил. След повторно издирване през ноември миналата година той бил задържан и приведен в затвора, за да изтърпи влязла в сила присъда за данъчни и документни престъпления.

Зад решетките за същите деяния е и друг разследван по случая - Теодор Т., уточниха от прокуратурата. Още петима криминално проявени бяха задържани през последното денонощие след проведена в рамките на разследването полицейска операция. При нея бяха претърсени 10 адреса във Варна, Аксаково и Полски Тръмбеш и бяха иззети множество доказателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право