Организационният комитет за зимните олимпийски игри в Пекин ще си сътрудничи с Банско

Организационният комитет за зимните олимпийски игри Пекин 2022 започва сътрудничество с Банско. Делегация, водена от Занг Джиандонг  - изпълнителен вицепрезидент на комитета и заместник-кмет на Пекин, както и от негово превъзходителство г-н Занг Хайзхоу, посланик на Китай у нас, посети днес най-добрия ни ски курорт. Делегацията е на работно посещение в Банско с цел обмяна на опит и установяване на сътрудничество.

Гостите разгледаха съоръженията в ски зона Банско и се запознаха с опита и успешните практики в управлението й не само като туристически център, а и като домакин на професионални спортни състезания и събития от световен ранг, като също разгледаха автентичната част и забележителностите на града. Организационният комитет на Пекин 2022 търси партньори с опит, с цел планиране на обучение на китайски специалисти, за да осигури техническата подготовка за зимните игри. На проведената работна среща при кмета на общината, Георги Икономов, беше отправено предложение от  Община Банско, съвместно с Българската федерация по ски и Юлен АД, за обучение на кадри и обмяна на опит, което гостите приеха категорично. Специалистите ще идват на място през зимния сезон в Банско, за да се запознават отблизо с работата на ски зоната и да бъдат обучавани.

Останалите представители в делегацията са Ю Дебин, генерален директор дирекция Обслужване на игрите Пекин 2022, Ли Сен, зам.-директор дирекция Общо планиране Пекин 2022 и Пан Зиуеи, зам.-директор дирекция Международни отношения Пекин 2022.

Делегацията е на посещение по собствена инициатива с цел да се запознае с успешното управление на Банско като туристическа дестинация и планински център, който е специализиран в организирането на международни спортни прояви, благодарение на проведените Световни Купи по ски и сноуборд. Китай иска да се подготви максимално добре за зимната олимпиада, както и за менажирането на зимните курорти, които изгражда в момента.

Пълния текст на предложението за сътрудничество с организационния комитет на Пекин 2022:

До

Организационния Комитет на Пекин 2022

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

Община Банско, Българската федерация по ски и Юлен, АД, фирмата управляваща Ски Зона Банско, биха искали да поздравят Организационния Комитет Пекин 2022 за честта да бъдат домакин на Зимните олимпийски игри 2022, което несъмнено е най-значимото и важно спортно и културно събитие, което е задължение, отговорност и престиж.

Банско като целогодишен курорт е най-добре развитият планински  и спортен център в Източна Европа. Освен предлагането на туристически услуги Банско е специализиран в домакинството на международни професионални спортни състезания и първенства на най-високо ниво. Банско е сравнително млад планински курорт – само за 15 години Банско се превърна в утвърден курорт, печелещ международни награди и в редовен организатор на състезания от календара на Световната Купа по ски. Разликата между Банско и традиционните стари алпийски курорти е, че планирането на спортния център е съобразено с изискванията на Световната федерация по ски и е осъществено с помощта на водещи специалисти . И  днес Банско като утвърден бранд за планински туризъм е:

  • Най-добрият ски курорт в България според Световните Травъл Награди за 5 поредни години
  • Зимна столица на Балканите
  • Заема 7мо място в класацията 15-те най-добри ски курорти на Дейли Мирор
  • Банско е сред 10-те нй-атрактивни туристически дестинации в света според Нашънъл Джиографик

Можем да кажем че ключово за успеха на Банско е че, Ски Център Банско и Община Банско работят в партньорство с Българската федерация по ски като партньор за професионалните спортни събития и с  Балкан Холидейс като основен туристически оператор.

С нашият опит и експертиза бихме искали да установим дълготрайно сътрудничество с Организационния комитет на ЗОИ Пекин 2022, както  и с други организации в зимните спортове и туризма от Китай като предлагаме обучение на екипи и обмяна на опит. Ние можем да предложим:

  • Програма за спортно обучение и трениране на ски и сноуборд учители  с издаване на професионална диплома
  • Образователна програма за обработка на писти и поддържане на ски писти
  • Програма за подготовка на писти за професионални състезания по алпийски ски
  • Опит и ноу-хау в организирането на професионални спортни събития с пълния комплект услуги
  • Програма за организиране на зоните за фенове и за ВИП гостите

За начало на нашето сътрудничество бихме искали да поканим представители на ОК Пекин 2022 на Световната Купа по  Сноуборд Банско 2018 на 26-28.01.2018 като учебна група. Готови сме да си сътрудничим във всички области, в които можем да предложим нашият опит и експертност.

Ние като екип ще бъдем горди да имаме възможността да си сътрудничим с ОК Пекин 2022 по пътя за подготовката на най-престижното събитие – ЗОИ Пекин 2022.

С уважение,

Георги Икономов                             Цеко Минев                          Мая Христоскова

Община Банско                               БФСКИ                                  ЮЛЕН АД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България