Организират протести заради нападението над фелдшер в Горна Оряховица

Инициатори са местни младежи

В подкрепа на работещите във филиала на ЦСМП – Горна Оряховица тази вечер група млади хора организират мълчалив протест пред него. Информацията за протеста се разпространява във Фейсбук. Инициатор на проявата е сдружение G.O. WAKE UP – Горна Оряховица.

Поводът е пореден неприятен инцидент в Спешна помощ с пациенти от ромски произход, при който на 20 срещу 21 януари през нощта 33-годишна жена ромка нападна фелдшерката Наталия Армянова.

Младежите призовават всеки, който иска да подкрепи медицинските работници, да дойде пред Спешна помощ, за да изрази своята подкрепа.

„Ние младите хора на Горна Оряховица, заставаме плътно зад медиците в нашият град. Тези хипократови работници, които спасяват животите на нашите съграждани, близки и роднини.

В нощта срещу понеделник по време на изпълнение на служебните си задължения, беше пребита фелдшерка от Центъра за спешна медицинска помощ в железничарския град.

Не толерираме, какъвто и да било тип омраза или самоуправство срещу лекари и медицински работници!", заявяват организаторите на протеста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони