Организират първата по рода си лятна строителна академия в Габрово

Тя ще събере 64 ученика от най-престижните гимназии от 15 града в България

Габровецът Христо Христов, заедно със свои колеги от УАСГ, организира първата по рода си лятна академия за ученици от 11-ти и 12-ти клас, с насоченост към строителството и архитектурата. LEADERS SUMMER ACADEMY ще се проведе от 21 до 23 юни в центъра на Габрово и ще събере 64 ученика от най-престижните гимназии от 15 града в България.

"Младите ентусиасти ще имат възможност да се срещнат с доказани професионалисти, които ще споделят опита си. Освен лекциите, ще има и множество практически и творчески задачи, работилници и активности в неформална среда. Участниците ще разменят контакти с евентуални свои бъдещи работодатели от водещи фирми в страната, ще се запознаят с компаниите, ще получат възможност за стаж и най-важното - ще разберат повече за професиите, към които са се насочили от реалната работна среда.

В LEADERS SUMMER ACADEMY ще вземат участие едни от водещите компании в строителната индустрия. Сред специалните гости ще са Таня Христова, кмет на Габрово, Лазар Радков, един от най-популярните експерти по фитнес и хранене у нас, и един от създателите на сдружение „Българска история“ Иван Кънчев.

Идеята на инициативата е да „запали“ интереса на младите към строителния сектор, който, за съжаление, изглежда все по-непривлекателен. В момента се наблюдава ограничено търсене на работа в строителство, а всъщност има огромна нужда от добри кадри.

Академията цели да обърне внимание на този проблем и да напомни на младите, че всъщност в строителния сектор могат да придобият достойна професия, която няма да изчезне никога. Мисията на LEADERS SUMMER ACADEMY е да вдъхнови учениците, които тепърва избират кариерния си път, като ги въведе в реалния свят на архитектурата и строителството и им покаже нагледно какво е „на обекта“. Иновативният летен кампус цели да създаде интерес у младите, така че да започнат да следят строителния сектор, да ги привлече и задържи в него", съобщи Христо Христов.

Събитието се организира от „ХОБЕЛИКС“ – стартъп компания, която работи в посока възстановяване на връзката между образованието и бизнеса и привличането на младите хора в България към строителния сектор. „ХОБЕЛИКС“ е създател и на форума „Лидерите, които строят“, както и обучителния формат „Академия лидерите“.

Организаторите на пилотния формат LEADERS SUMMER ACADEMY имат високи очаквания към събитието и се надяват то да се превърне в традиция за Габрово, да се разрасне и да добие все по-голяма популярност. Община Габрово е партньор на формата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони