Организираха надпревара с шейни на зимния празник в еленския Балкан

Хижа „Чумерна“ за пореден път приюти участниците в традиционния зимен празник, който организират община Елена и туристическото дружество в града.

Първенецът в Елено-Твърдишкия балкан бе обвит в мъгла и през двата почивни дни, но в неделя над 20 ентусиасти се качиха до връх Чумерна и преживяха чудесни емоции. Както всяка година, организаторите на празника се постараха и на малки, и на големи да бъде интересно и да разтоварят сред чудните зимни пейзажи в Балкана.

Най-големите куражлии се включиха в състезания с шейни. По маршрута участниците трябваше да покажат и умения по спасяване на пострадал от лавина. При децата най-бързи в спускането и игрите бяха Цветелина Дренчева и Алекс Конгаров. Победители при големите станаха Кристина Василева и Красен Димитров.

В съботната вечер забавленията продължиха в хижата. Децата се надпреварваха да изявят своите таланти, а възрастните се включиха в дегустация на домашни вина. Призът „Цар винар“ получи секретарят на туристическото дружество Стоян Димитров, който показа завиден по вкус резултат от комбинацията на сортове, расли в Балкана и в полето.

За победителите в състезанията организаторите осигуриха награди, на всички участници кметът инж. Дилян Млъзев връчи грамоти.

Въпреки мъгливото време, майсторите на фотографията уловиха неповторими моменти от пейзажа и побързаха да ги публикуват на страницата във Facebook „Елена и околията в снимки“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България