Орлин Горанов празнува 60-годишен юбилей на сцената на Античния театър в Пловдив

Един от най-известните родни естрадни и оперни певци Орлин Горанов ще отбележи своя 60-годишен юбилей на 23 август на сцената на Античния театър в Пловдив с една от знаковите си роли – тази на Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча”. След представянето на спектакъла в Зала 1 на НДК в София, „Човекът от Ламанча” слезе от афиша поради изтичането на авторските права, но сега „Опера Пловдив” възстановява продукцията специално за Античния театър, за да отбележи подобаващо празника на един от най-обичаните изпълнители на публиката в града под тепетата. Освен роденият в Берковица певец в продукцията на режисьора Борис Панкин и диригента Константин Добройков участват актьорът Мариан Бачев в ролята на Санчо Панса, солисти, хорът и оркестърът на Държавната опера в Пловдив.

След успешния финал на „OPERA OPEN 2017” Пловдивската държавна опера ще продължи през август и септември своите „гастроли” на Античния театър с програмата „НА БИС!”, в който са включени едни от най-гледаните и най-желаните от публиката спектакли. На 29 август Опера Пловдив ще представи за втори (последен!) път събитие №1 на „Opera Open 2017” – постановката на фондация „Театро Реджо Ди Парма” – „Силата на съдбата” от Джузепе Верди, тъй като в началото на септември тировете с костюми и декори ще отпътуват обратно за Италия. Завладяващата музика на Верди в съчетание с впечатляваща визия, адаптирана за древната римска сцена от гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода предлагат на публиката един оперен спектакъл на световно ниво, в който са премахнати времето и пространството, за да въздейства на емоциите като инсталация на съвременното изкуство. Изпълнители на централните роли са Таня Иванова, Даниел Дамянов, Венцеслав Анастасов, Виолета Радомирска и Александър Носиков, а диригент е Диан Чобанов.

Легендата от Бродуей „Чикаго” ще бъде повторен на Античния театър на 12 септември. Историята за убийства, алчност и предателства е пресъздена с много танци, хитова музика, пищни костюми и отлични актьорски превъплащения в копродукцията на Опера Пловдив с Музикалния театър в София. Мюзикълът на Боб Фос се изпълнява на български от солистите Людмила Козарска, Рейчъл Роу, Атанас Сребрев, Марияна Арсенова, Румен Григоров и др.

На 14 септември гала спектакъл с най-известните арии, дуети и сцени от опери на Верди ще отбележи юбилея на маестро Борислав Иванов, основоположник на Вердиевия фестивал на Античния театър в Пловвдив и дългогодишен директор на Опера Пловдив. Маестро Борислав Иванов е дирижирал над 3500 спектакъла на 4 континента и вече 65 сезона стои с неизменен успех на диригентския пулт. Доказан творец от световен ранг, той е доайен на българските диригенти с най-много изяви на световните сцени. В спектакъла са поканени едни от най-известните оперни изпълнители в България като Бойко Цветанов, Владимир Стоянов, Орлин Горанов, Таня Иванова, Елена Чавдарова, Михаил Пулиев и др. Режисьор на „Най-доброто от Верди” е Кузман Попов, а в програмата са включени откъси от „Трубадур”, „Риголето”, „Травиата”, „Аида”, „Ернани”, „Дон Карлос” и „Силата на съдбата”. До средата на август билети за програмата „На Бис” на Опера Пловдив ще се продават на промоционални по-ниски цени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица