Орнела Мути идва в София

Орнела Мути на върха на славата си

За събитието пристига режисьорът и актьор Джанкарло Джанини

Едни от най-големите знаменитости на италианското кино и театър - актрисата Орнела Мути, заедно с режисьорът и актьор Джанкарло Джанини ще са почетни гости на четвъртото издание на „Фестивал на италианското кино в България”, който ще се проведе от 17 до 21 юни. Събитието се организира от Италианската търговска камара в България в партньорство с НДК. В кино „Люмиер Лидл” ще бъдат прожектирани едни от най-добрите италиански филми от област Пулия.

Закачливата комедия „Измамно богати” с участието на Серджио Кастелито и Сабрина Ферили, ще даде старт на фестивала на17 юни от 19:00 ч. Сред филмите, които ще бъдат представени са още мюзикълът „Разходка под слънцето”, „Двама дребни италианци” и „Агенция за лъжи”.

Живата легенда на италианското кино и театър Джанкарло Джанини е номиниран за Оскар за „Паскуалино Седемте красавици” (1975 г.), награден за най-добър актьор на фестивала в Кан за „Филм за любовта и анархията” (1973 г.), носител 5 пъти на „Давид на Донатело”. Орнела Мути е известна у нас с филмите „Бони и Клайд по италиански”, „Последната жена” (1976 г.), „Лудо влюбен” (1981 г.) и други.

Фестивалът на италианското кино в България” ще продължи от 24 до 28 юни и в „Дом на киното”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино