Освободиха двама от 6-мата охранители, арестувани за нападението над екип на Нова ТВ

Снимка: Архив

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив от 19 април 2017 г. в сряда от следствения арест в града под тепетата бяха освободени двама от шестимата охранители, задържани за нападението навръх Разпети петък над журналистите от Нова телевизия Мария Милкова и Огнян Пенев.

Изненадващо това се оказаха 28-годишният Стилиян Георгиев и 48-годишният Румен Мишев-Дуката, които бяха арестувани на 16 април (неделя) на ГКПП "Калотина" при опит да преминат границата със Сърбия. След проведени допълнителни процесуално-следствени действия са били събрани доказателства, че двамата нямат съпричастност към извършеното деяние на 14 април 2017, уточниха от прокуратурата.

На 20 април (четвъртък) Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 4 лица за хулиганство на пътя при управление на МПС. Това са Християн Л. (на 28 г.), Димитър Т. (на 32 г.), Александър Г. (на 34 г.) и Марио Г. (на 28 г.). Те са привлечени като обвиняеми за това, че на 14 април на 145-ия километър на автомагистрала "Тракия" са извършили непристойни действия, нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на МПС – престъпление по чл. 325 ал.3 във връзка с ал.2 във връзка с ал.1, във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право