Освободиха от ареста майката на Дамла

Освободиха от ареста майката на Дамла. 7-годишното момиче бе открито мъртво на 17-декември в семейното жилище в Момчилград. ден по-късно и е с обвинение за това, че е оставила детето без надзор. на Дамла, който е направил пълни самопризнания.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Кърджали от арестните помещения на Районна служба „Изпълнение на наказанията“ е освободена 38-годишната С.А., привлечена като обвиняема за това, че като родител, за времето от 22,30 часа на 16 декември 2017 г. до 6,30 часа на 17 декември 2017 г., оставила без надзор и достатъчна грижа 7-годишната си дъщеря Д.М., с което създала опасност за нейното физическо и душевно развитие – престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от държавното обвинение.

Направена е преценка, че от доказателствата по делото не може да се приеме, че е налице реална опасност обвиняемата С.Д. да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което Окръжна прокуратура-Кърджали няма основание да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право