Осемте най-мразени хора във футбола

Популярното футболно списание „4-4-2“ публикува любопитна класация за най-мразените хора във футбола. Всички в списъка имат своите заклети фенове, защото те са се превърнали в идоли на милиони. Не са обаче и малко хората, които ги мразят. Ето защо...

Диего Марадона

Аржентинецът е един от най-великите футболисти, които някога са се раждали. Безспорно сред най-обичаните играчи за всички времена. Въпреки това и не малко мразен. Футболните фенове никога няма да му простят Божията ръка, с която Дон Диего отбеляза гол и на практика изхвърли Англия на четвъртфинал на Световно първенство. Тогава Аржентина победи с 2:1, а в последствие спечели и Мондиала '86 в Мексико. Злоупотребите с наркотиците също обърнаха не малка част от привържениците срещу него. Да не забравяме, че стреля и по журналисти с пушка. През 2010-та класира Аржентина на Световно и заяви на пресконференция: Да го духате! Класирахме се!

Джон Тери

Редица скандали съпътстват кариерата на легендарният защитник и бивш капитан на Англия. Два обаче са сред най-паметните. През 2001-ва взе участие в сбиване в нощен клуб, като си счупи ръката, удряйки гард в заведението. Заради скандала бе изхвърлен от националния и изпусна световното Япония и Южна Корея. В началото на 2010-та се разбра, че има афера с гаджето на близкия си приятел Уейн Бридж. Дори любовницата Ванеса Перонсел направила аборт. След случилото се Тери бе пред развод и загуби много от спонсорските си договори. Отнеха му и капитанската лента на Англия.

Лучано Моджи

Това е бившият изпълнителен директор на "Ювентус", който уреждал мачове с редица високопоставени служители в Италианската съдийската комисия и служители в УЕФА. Заради скандалите тимът от Торино бе изпратен за първи път в историята си в Серия „Б“, като му отнеха и двете титли. Тези от 2005 и 2006 г. От „Юве“ избягаха някои от звездите на тима по това време като Златан Ибрахимович, Патрик Виейра, Джанлука Дзамброта, Лилиан Тюрам и Фабио Канаваро. За сметка на това, лоялните Алесандро Дел Пиеро, Павел Недвед, Джанлуиджи Буфон, Давид Трезеге и Мауро Каморанези останаха, за да върнат отбора в Серия „А“.

Кристиано Роналдо

Каквото и да се говори, той е един от най-големите футболисти в историята. Определян е за егоцентричен, арогантен и самовлюбен. Може би това са и едни от главните причини да бъде толкова недолюбван. Дори и в България е така. През октомври 2014-та година "Лудогорец" игра с "Реал" на националния стадион "Васил Левски". Естествено, пристигането на Роналдо предизвика истерия и 40 000 зрители бяха по трибуните, за да видят с очите си легендарния голмайстор. Португалецът вкара от дузпа, а всички дошли на стадиона започнаха да го дразнят със скандирания "Меси, Меси".

Мишел Платини

Като се има предвид това, което беше като играч, епилогът на легендарния французин е изключително тъжен. Платини бе може би един от най-добрите футболисти в света за един период през 80-те години на миналия век. Любовта обаче към него бе превърната в омраза. През 2016 г. подаде оставка като президент на УЕФА, след като бе наказан за изключване от футбола за 6 години заради това, че бившият президент на ФИФА Сеп Блатер му е превел 2 милиона швейцарски франка. Платини обжалва, но съдът само намали наказанието. На Евро 2016 не бе допуснат до официалните ложи, като му бе казано, че може да посещава стадионите само като обикновен зрител.

Тони Шумахер

Германският вратар веднъж спечели анкета за най-мразен човек във Франция, като на второ място остана Адолф Хитлер. Омразата произтича от скандала на Световното първенство през 1982 година. Тогава на полуфиналния мач за в Севиля скочи високо срещу френския нападател Патрик Батистон, фаулира го и нарани тежко без изобщо да направи опит за игра с топката. Тогава Шумахер става най-мразеният футболист във Франция, а и в Европа, като се превръща във враг на журналистите. През 1986 година обаче печели приза Футболист на годината и става капитан на националния отбор на ФРГ.

Жозе Моуриньо

Повечето хора обикновено избягват конфликтите. Има и такива, които подобни неща хич не ги притесняват. Неколцина пък открито ги приемат и се борят с тях. Този случай обаче е коренно различен. Жозе Моуриньо е човек, който черпи енергия от тях, мотивират го и показва извратена радост при тяхното избухване. Всичко това е странно като се има предвид, че португалецът е един от най-великите треньори във футбола. Той обаче е на принципа: "Не ми стига да спечеля - враговете ми просто трябва да загубят".

Моуриньо има врагове зад всеки ъгъл, независимо дали това е Арсен Венгер, Хосеп Гуардиола или цялото население на Каталуния и половината от Мадрид.

Сеп Блатер

Швейцарецът бе начело на световната футболна централа близо 17 години. Време, в което оглавяваше мрежа от алчност и корупционни компании. Всичко завърши с грандиозен скандал и масови арести от ФБР. През 2015 година бе замерен с фалшиви пачки пари. Снимките и до ден днешен са първите, които се появяват, когато се търси информация за Блатер. Подаде оставка дни след като бе избран за пети мандат начело на ФИФА. Върху него са хвърлени подозрения относно правотата на изборите за домакинство на всички световни първенства в последните 15 години. Блатер преобрази световният футбол и самата игра по начин, който може да отнеме много време, за да се оправи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят