Осем ранени заради отнето предимство

Осем души пострадаха при две катастрофи във Варненско, предизвикани заради отнето предимство. Инцидентите са станали в неделя, съобщиха от полицията.

По обяд на изхода от с. Долище, известен като "кръстовището на смъртта" заради многото тежки произшествия, "Мерцедес" не спрял на знака "Стоп" и се врязал в преминаващата по главния път лека кола "Тойота". Виновният водач - 61-годишен мъж от Пловдив, 43-годишната шофьорка на японската кола от Добрич и 70-годишната и майка били настанени в болница с различни травми, а пътуващите в немската кола две жени - на 59 и 36 г., се отървали с по-леки рани и след преглед били освободени за домашно лечение.

Часове по-късно отнето предимство предизвикало друга тежка катастрофа на бул. "Сливница" във Варна. Около 20,10 ч при излизане от паркинг 34-годишен шофьор на "Рено" нацелил "Фолксваген". От удара мъжът си счупил дясната длан. 23-годишният му колега от германското возило бил настанен в болница с фрактури на челюстта и китката, а 19-годишната му спътница получила контузия на коляното.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България