Осигурени са 70 000 лева за укрепване на подпорната стена в Свищов

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС отпусна 70 000 лева на община Свищов за овладяване процеса на срутване на подпорна стена на ул. "Екзарх Антим I” в Свищов.

В исканието на кмета на града Генчо Генчев до Комисията е описано, че в следствие на проливните дъждове, още през декември 2014 г., са се активирали свлачищни процеси, които водят до разрушаването подпорната стена, а обилните дъждове, характерни за региона през април и май, допълнително засилват процеса на ерозия и компрометират засегнатия участък. Към искането са приложени Заключение от техническа експертиза, Подробна количествено-стойностна сметка и Инвестиционен проект за укрепване и възстановяване.

Предстои процедура по възлагане на фирма изпълнител, която да стартира незабавното укрепване на подпорната стена, от чиято стабилност зависи безопасността на цял жилищен блок.

Община Свищов ще настоява за средства, с които да се укрепи и продължението на ул. "Екзарх Антим I”, както и засегнатите участъци на ул. „Рила” в село Ореш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони