Осигурено е полицейско присъствие в русенския кв. „Тракция“

Снимка: Фейсбук/ Selaydin Remiksa

Полицейски патрули и служители на жандармерията са изпратени в русенския кв. „Тракция“ за осигуряване на спокойствието на жителите, съобщиха от МВР.

Към момента няма данни за напрежение, след като в късния следобед група мотористи е преминала през квартала без да създават безредици. Няма информация за възникнало сбиване.

Близки и съседи на заподозрения напуснаха квартала, в който живеят. Причината - страх от саморазправа с тях, информира БТВ.

По думите им около 20 мотористи дошли, набили човек пред местното барче пред очите на полицията, счупили кола и сателитни чинии. Мотористите отишли в друг ромски квартал на Русе, твърдят местните хора.

Нощта преди убийството, Северин е бил на купон в квартал на Русе, населен предимно с турци и роми, където е и част от семейството му.

От дома на леля му го взели двама мъже с черна кола, разказват съседи.

„Те са го дрогирали, каква дрога – не знам”, казва познат на Северин.

За това, че Северин е бил в компанията на още двама мъже разказва и леля му.

„Не бил сам, още двама е имало, каза ми имената , но не мога да се сетя какви са, защото са трудни – турски имена. Виктория е тичала по алеята, един от тях е излязъл и се е опитал да и открадне телефона, твърди още роднината. Другият я е хванал и я е съборил, тогава е започнала гаврата. Тогава Северин идва в съзнание – такъв е разказът на лелята”, твърди познатият на семейството.

Тази версия потвърждава и приятел на Северин, който помоли за анонимност. Той твърди, че Северин не може да извърши сам такова престъпление.

Още вчера стана ясно, че полицията проверява дали Северин е имал помагачи при бягството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право