Осигуриха топъл обед за 130 бедняци във Вършец

Храна веднъж на ден ще получават от началото на април до края на годината 130 социално слаби във Вършец, които трудно си осигуряват дори хляба. Инициативата е по програмата „Топъл обяд” и се реализира за поредна година в балканската община.

Основно ще бъдат подпомогнати хора, които живеят на социални помощи, нямат доходи и близки, които да се грижат за тях, самотни възрастни с минимални пенсии,хора с увреждания, бездомници и скитащи деца. Те ще имат право на супа, основно ястие и хляб на стойност 2,50 лв. Храната се приготвя в социалния патронаж на курортния град и се разнася по домовете на крайно нуждаещите се. В момента топъл обед получават 130 души.

Молби за включване в програмата се приемат през цялата година и се прави ново класиране на обхванатите от програмата 130 души, казаха от общинската администрация. „Чрез тази социална услуга се стремим да намалим броя на живеещите в бедност лица, да преодолеем за най-уязвимите от тях едно основно материално лишение – недостига на храна”, заявиха от местната управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право