Осиновено българско куче загина, спасявайки стопанката си от пожар в Германия

Илюстрация: Архив

Куче, осиновено от български приют в Германия, се превърна в трагичен герой, съобщава "Дойче веле". Става въпрос за кучето Мина - с черна козина, смеска от половин лабрадор и половин неизвестна порода.

Преди 3 години то било осиновено от пенсионерката Ирмгард Абу-Най, която понастоящем е на 75 години. Дошло от приют в Бургас още като пале. И още тогава вече било жестоко малтретирано - в приюта пристигнало с наранявания по главата, счупено краче и счупена опашка. Пристигнало при новата си стопанка в Бон в началото било страхливо, разказват съседите на възрастната дама. Впоследствие под грижите на Ирмгард Мина обаче станала изключително мила и дружелюбна и радвала всички в квартала. Била голямата любов и на практика смисъла на живота на Ирмгард, която наскоро преди да я вземе останала вдовица.

И накрая животинчето се отблагодарило за всеотдайните грижи. Малко преди седмица в къщата на 75-годишната жена избухнал пожар. И само бързата реакция на Мина успяла да я спаси. Още в самото начало на пожара кучето започнало да лае - силно и без спиране. Така успяло да привлече вниманието на жената и тя успяла да излезе навреме. Пламъците се разраснали необичайно бързо - реакцията на Мина наистина се оказала животоспасяваща. Самото куче обаче останало вътре в къщата.

Осъзнала това жената опитала да се върне в къщата.

"Тя каза, че трябва да спаси кучето си и не знае какво се е случило. Говорихме с нея и ѝ казахме да се махне веднага", разказа 18-годишният Ленард, който заедно с баща си първи се притичат на помощ.

Те обаче не успяват да я удържат. Тогава се намесва вторият герой в историята. Друг млад мъж - Лукас Д., градинар, който работел в съседен имот и точно в мига, в който настанала суматохата бил на стълба и подрязвал жив плет. Лукас също се притекъл именно той се намесил - издърпал рязко Ирмгард и не допуснал тя наистина да се върне в къщата, допълва "Експрес".

Въпреки пламъците и опасността от срутване на отделни елементи от горящата къща, пристигналите пожарникари влезли в къщата и успели да извадят Мина, но за съжаление тя издъхнала в ръцете им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България