Оскубахме петлите, ред е на Босна

24 години след чудото от "Парк де Пренс" французите отново са на колене пред България. И отново на своя земя. С грандиозно представяне юношеските ни национали, водени от Ангел Стойков, победиха "петлите" с 2:1 в квалификация за Евро 2017, което ще е в Грузия. Разликата бе само в арената - този път не бе "Парк де Пренс", а "Д'Але Жан Льороа" в Блоа.

Калоян Кръстев от "Славия" и Тонислав Йорданов (ЦСКА) вкараха за гръмката победа. А до съвсем скоро всичките ни национални младежки формации бяха символ за боксови круши из европейските терени.

В 14-ата минута Асен Чандъров изведе Кръстев и България поведе с 1:0. В началото на второто полувреме Йорданов удвои след асистенция на Ивайло Найденов. Изнервени до краен предел, футболистите на Франция успяха да вкарат само веднъж, но за сметка на това получиха два червени картона. Изгонени бяха Дайо Юкамекано и Белал Бутоба.

Кръстопътната битка за класиране на европейското, в което участват 8 отбора, ще е срещу Босна и Херцеговина. Двата отбора са с по 4 точки в класирането, но съперникът ни има по-добра голова разлика. Това означава, че класирането на България минава през задължителна победа, ремито няма да е достатъчно. Преди това нашите завършиха 1:1 с Израел, чийто последен мач с Франция е без значение и за двата вече отпаднали отбора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ