Осма жертва на коронавируса у нас

51-годишна жена почина в Благоевград

Черен уикенд отбелязаха реаниматорите в МБАЛ-Благоевград. За два дни починаха и тримата пациенти, които бяха интубирани, след като са развили тежка двустранна бронхопневмония.

Първи в събота сутринта почина 55–годишния мъж от Банско, охранител във фабрика за мебели. Той е имал сериозни здравословни проблеми със сърцето, внезапно се влошава и е транспортиран в реанимацията на Благоевград.

След два дни мъжът умира. Първата му проба за коронавирус е положителна, а втората – отрицателна. Въпреки това ген. Мутафчийски обяви, че го приемат за жертва на коронавируса, а Щаба на община Банско излязоха с гневно съобщение, че човека е бил просто много болен и не е бил заразен, заради това не трябва да се спекулира със заразата и да се всява паника.

Другите две пациентки майка и дъщеря, съответно на 73 и 53 години за съжаление също не успаха да преборят вируса. Починаха и двете през няколко часа в реанимацията.

Двете жени са от разложко село. Счита се, че дъщерята се е заразила в София, където е работила в оптика. С обявяването на извънредното положение тя отива при майка си, но преди броени дни, двете жени почуствали неразположение и се обадили на джипито им в Благоевград. Веднага ги настаняват в инфекциозното отделение, но внезапно се влошава състоянието им. И двете са били позитивни за коронавирус.

По-рано от оперативния щаб съобщиха , че новите заразени в страната ни са седем и с това общият им брой става 338.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България