Нормализирана е обстановката в областите, засегнати от обилни валежи

Остава бедственото положение в Смолян

Бедственото положение , обявено в Смолян, остава в сила, но обстановката на територията на областта е нормализирана. Остава и частичното бедствено положение за община Девин.

Две села – Мугла и Горово – са откъснати от света заради образували се свлачища. Въпреки това нивата на реките са спаднали под критичните точки, а язовирите имат достатъчно обем, за да поемат придошлите води.

„Поддържаме постоянно връзка с Мугла и Горово, положението е много сериозно – има голямо свлачище, което е затворила пътя. Има опасност и от нови свличания, като това усложнява обстановката”, поясни кметът Николай Меленов пред БТВ.

Той уточни, че няма бедстващи хора в нито едно от двете села.

Меленов не се нае с точни прогнози кога ще бъде отворен пътя към двете села.

Заместник-областният управител Адриан Петров заяви, че ситуацията наистина се нормализира, като няма бедстващи хора. Освен това всички деца в областта ще могат да отида на училище и на детска градина днес.

Река Черна създаде сериозни притеснения през уикенда, но нивото ѝ вече значително е спаднало и няма опасност тя да излезе от коритото си.

Продължава и обявеното частично бедствено положение за община Кюстендил, съобщиха от МВР. Обстановката на територията областта е нормализирана. Нивото на р. Бистрица се понижава. Няма застрашени и бедстващи хора.

Нормализирана е обстановката и на територията на Перник и София.

В Монтана и Кърджали е създадена организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България