Остава в сила бедственото положение в Смолян

През целия ден ще продължат възстановителните дейности след бурния вятър вчера в общините Смолян и Баните. Бедственото полжение в общините Смолян и Баните все още е в сила, каза кметът Николай Мелемов, предаде БНР.

През нощта, след утихването на вятъра, електрозахранването е възстановено във всички населени места. Все още няма ток единствено в село Букаците. Днес усилията на екипите ще продължат по разчистване от съборените от вятъра дървета отваряне на пътя за смолянското село Турян.

В община Баните без ток са всички населени места с изключение на общинския център Баните, селата Оряховец и частично Давидково. Днес екипите на електроразпределителното дружество ще работят по възстановяване на 10 пречупени стълба от вятъра на електропреносната мрежа.

На територията на област Добрич все още има населени места без ток и вода вследствие на възникналите вчера аварии поради влошените метеорологични условия. Помпените станции, снабдяващи с вода областта, са все още с прекъснато електрозахранване. По тази причина десетки населени места, както и областният град, са с нарушено водоподаване. Ремонтните дейности на дежурните екипи на енергоразпределителното дружество и ВиК дружеството продължават.

В този час започва заседанието на кризисния щаб в община Карлово, който ще реши дали да бъде отменено обявеното вчера бедствено положение заради ураганния вятър. На територията на общината вече няма проблеми с електрозахранването. Още днес започват ремонтите на покривите на двете най-пострадали постройки - многопрофилната болница и училище Христо Проданов. В болницата трябва да се подменят стъкла, дограма и да се поправят климатици, но здравното заведение вече работи нормално, заяви кметът Емил Кабаиванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България