Остава отцепена бензиностанцията на "Цариградско шосе", в която се заби кола

Снимка: БТВ

Движението по булеварда е нормално, няма опасност за хората в околността

Бензиностанцията на булевард " Цариградско шосе ", в която вчера се вряза кола, не работи. Мястото остава отцепено от полицията, но движението в района се осъществява нормално.

Колата е прелетяла през легнал полицай, минала е през бордюра и се е врязала в крановете, които зареждат бензиностанцията с гориво. Автомобилът все още е на мястото на инцидента. Екипи на пожарната са били на мястото цяла нощ. В момента няма никаква опасност.

"Вчера бързата реакция на столичната пожарна и СДВР помогна за бързата евакуация и отцепване на района, след това дойдоха техниците, за да вземат решение на място за източването на газта от цистерната. В момента няма налягане към основния резервоар и няма никаква опасност. Обектът остава затворен до крайно решаване на проблема", обясни пред БТВ Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" в Столичната община.

Той обясни още, че от вчера въздухът в района се замерва с три газ анализатора. Няма опасност за хората в околността, категоричен беше той. Това е сериозен инцидент, с количество над 5 тона газ пропан бутан, така че това е много опасно, коментира още Красимир Димитров.

Спиране на движението по булеварда днес не се предвижда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България