Остава студено и ветровито

През деня ще има временни разкъсвания на облачността. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб, в крайните североизточни райони – умерен. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните – между 1° и 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа до умерен, в северните райони - и временно силен, север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 5°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, по върховете - временно и силен, северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Атмосферното налягане до обяд ще се понижава, след което отново ще започне да расте, като остава значително по-високо от средното за месеца.

В петък облачността ще се разкъсва и намалява, вероятността за валежи е малка. С ориентирането на вятъра от североизток, отново ще проникне по-студен въздух. По-късно вятърът ще отслабне. През почивните дни ще е предимно слънчево, сутрин - доста студено. В събота вятърът ще стане северозападен и ще бъде до умерен, а в неделя ще отслабне, в Западна България - и ще стихне. Слабо ще се затопли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето