Остава усложнена обстановката в северната част на област Стара Загора

Остава усложнена обстановката в северната част на област Стара Загора след обилния снеговалеж. Проходите Шипка и Хаинбоаз са затворени за движение за всички видове моторни превозни средства. Вятър със скорост 80 км/сек. образува големи снегонавявания. Ограничено е движението по пътя Мъглиж – Гурково, затворени са пътищата Крън – Шипка и Дунавци – Шипка. Над 120 души, които са бедствали в аварирали коли, са били извадени от дежурните екипи. Пожарната и Областно пътно управления са по места с цялата налична техника.

„Все още има бедстващи хора в района на село Дунавци. Там е най-проблемната точка и се работи най-интензивно. Има 12 населени места, които са без електрозахранване. През нощта автобус с турски туристи беше аварирал, но дежурните екипи бързо го извадиха, а хората бяха настанени на подходящо място” – съобщи областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Влак, пътуващ за София, е закъсал около 3:00 часа между Тулово и Черганово, заради прекъсване на ел. захранването. Повредата е отстранена и той е продължил по направлението си.

Създадена е организация за паркиране на ТИР-овете. Те се спират на подходящи за целта места. Летище Стара Загора е отворено за престой на товарни коли, за да не задръстват движението и да пречат на снегопочистващата техника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България