Оставена на котлона манджа вдигна на крак полицията и пожарната по фалшив сигнал за опит за самоубийство

Възрастна жена от Сливен вдигна на крак полицията и пожарната по фалшива тревога за опит за самоубийство. В ранния следобeд на 13 ноември случайни минувачи чули виковете й. Видели възрастна жена да се подава от осмия етаж на блок в кв."Даме Груев". На място незабавно пристигнали екипи на полицията, включително и психологът на ОД на МВР, по сигнал, че жената има намерение да скочи от високия етаж. Информацията бе потвърдена от ОД на МВР.

След пристигането на екипите, старицата продължила да вика. Трудно се разбирало какво им казва. Чуло се, че нещо гори. По спешност бил извикан и екип на пожарната служба. Едно от първоначалните предположения било, че може да е станал инцидент с газова бутилка. В този момент дошъл и внукът на жената. Вратата на апартамента била отворена. И тогава се разбрало какво всъщност се е случило.

75-годината жена започнала да готви. Оставила тенджерата да къкри на котлона. Отишла в другата стая да вземе нещо. Но вратата на дръжката останала в ръката й тя се заключила вътре в помещението. Притеснила се, че манджата й ще изгори, да предизвика пожар и да пострада. Силно се изплашила. И решила да вика за помощ, та дано някой я чуе. За щастие, суматохата приключила с преживения от възрастната жена стрес. Пожарникарите констатирали, че няма подпалени вещи, а в жилището ухае приятно на домашна храна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони